paska

Рецепт пасок на заквасці

Викладу тут рецепт, за яким я готую паски вже 3 роки, щоб не загубити 🙂

Інгредієнти на одну порцію (я роблю подвійну):

Борошоно – 1 кг
Молоко – 0.5 л
Масло – 300 гр
Цукор – 400 гр (краще 500 гр, якщо на заквасці)
Сіль – 5гр
Родзинки – 150 гр
Яйця – 6 шт на тісто + 2 шт (білки) на глазур
Закваска

Опара:

300 гр. борошна заварюємо гарячим молоком, розмішуючи таким чином, щоб не було грудочок. Потім, коли таке тісто охолоне до 35-40 градусів, додаємо закваску. Накриваємо і ставимо опару в тепле і затишне місце, допоки не підійде.Оскільки вона рідкувата, ознаками того, що опара вже готова, будуть маленькі бульбашки на поверхні. На це піде кілька годин.

Тісто:

Жовтки відділяємо від яєць, і розтираємо з цукром та ваніліном. Дадаємо їх в опару, атакож додаємо сіль та залишок борошна. Розмішуємо дуже добре, а потім додаємо збиті білки, і продовжуємо вімішувати. Коли добре вимішаємо, ставимо в тепле і затишне місце ще на кілька годин, щоб підійшло десь у два рази.

Поки підходить тісто, готуємл форми для пасок. Родзинки промиваємо, висушуємо на рушнику або серветці, а потім трохи обсипаємо борошном. Це не дасть їм опуститися на дно, поки тісто буде підходити останній раз.

Коли підійде тісто, додаємо розм’якшене, але не гаряче, масло та ізюм. Вимішуємо все це, та розкладаємо у форми. Викладайте тісто десь коло 1/2 висоти форми. Залишаємо підходити в теплій духовці. Коли тісто заповнить 3/4 об’єму форм, починаємо випікати в не дуже гарячій духовці близько однієї години.

Коли паски охолонуть, змащуємо верхівки глазуррю та прикрашаємо посипками.

Смачного 🙂

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *